MÅ JUSTITSMINISTER SØREN PAPE POULSEN FORTSÆTTE MED AT OVERTRÆDE LOVE?

Under ministeransvar gentog justitsminister Søren Pape Poulsen overfor Folketingets Retsudvalg mange af sine hidtidige forklaringer om hvorfor han mener at Danmark skal fortsætte med ulovligt at masseovervåge hele befolkningen, skriver Sebastian Gjerding i Information 6.4.2018.

En EU-dom fra december 2016 slog fast at den såkaldte logningsbekendtgørelse, som pålægger teleselskaberne at gemme milliarder af oplysninger om alle danskeres kommunikations- og bevægelsesmønstre et år tilbage i tiden, strider mod EU’s charter og altså dermed er ulovlig.

I dommen konkluderes: En national lovgivning som den i hovedsagen omhandlede overskrider derfor det strengt nødvendige og kan i et demokratisk samfund ikke anses for at være begrundet.

Efter dommen citerede Information Søren Sandfeld Jakobsen, juraprofessor på Aalborg Universitet (23.12.2016): Som jeg umiddelbart læser dommen, så ser det ret vidtrækkende ud. Jeg tvivler på, at vi kan opretholde logningssystemet, som vi har det i dag. Det ser ud til, at den bevidstløse masseovervågning, som er omdrejningspunktet for logningen herhjemme – den kan vi ikke videreføre. Det skal være i forhold til en afgrænset personkreds, og det er det på ingen måde nu.

I foråret 2017 erkendte justitsminister Søren Pape Poulsen at de danske regler var ulovlige. Men han sagde samtidig, at den erkendelse bestemt ikke ville få ham til at ændre de danske regler lige med det samme. Først når en EU-proces om nye regler var færdig, ville han ændre på loven, og indtil da skulle den ulovlige masseovervågning altså fortsætte.

Nu, foråret 2018, fortsætter justitsminister Søren Pape Poulsen ulovlighederne og kunne på mødet i Folketingets Retsudvalg ikke svare på hvornår han ville indstille ulovlighederne.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s