SOCIALDEMOKRATISK MAGT

Plakaten Socialdemokraterne (70×50 cm) udkom i 1978 i Selskabet for smukkere Byfornyelses serie på Husets Forlag. Plakaten blev også trykt som postkort. Tryk: Werks Offset hhv. Lacour / Juelsminde.

Teksten henviste til Socialdemokratiets stolthed over at have skabt velfærdsdanmark: Takket være flid og  organisering var det lykkedes – med hjælp også fra USAs økonomisk Marshall-hjælp og militære dominans efter Anden Verdenskrig – at skabe moderne Danmark.

Men politi ved Det Berlingske Hus i 1977 var resultat af en faglig kamp. Ejeren fik støtte af politiet, der blev støttet af den socialdemokratiske justitsminister Orla Møller og den socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen, der hævdede at de demonstrerende og blokerende typografer havde begået ulovligheder. Politibrutalitet var følgen. Justitsministeren bad Rigsadvokaten rejse sag mod BT-klubben, sagen blev ført og endte 27. februar 1978 med at BT-klubbens formand og næstformand blev frifundet.

(Plakaten er gengivet side 72 i KATALOG. RETROSPEKTIVT. WITTE TIL TIDEN 1952-2012. 202 sider i A5-format. Gennemillustreret i farver. Udgivet af Selskabet for smukkere Byfornyelse)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s