SOCIALDEMOKRATISK MAGT 3

Plakaten Socialdemokraterne (70×50 cm) udkom i 1978 i Selskabet for smukkere Byfornyelses serie på Husets Forlag. Plakaten blev også trykt som postkort. Tryk: Werks Offset hhv. Lacour / Juelsminde.


I sin tale 7. oktober 2020 i Københavns Politigårds gård – dagen efter Demokratiets Festdag – sagde den socialdemokratiske justitsminister Nick Hækkerup omgivet af den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, den socialdemokratiske skatteminister Morten Bødskov og den socialdemokratiske boligminister Kaare Dybvad bl.a.:
Nu står vi parat til at præsentere nogle tiltag, der skal gøre op med de unge, der skaber utryghed. Det vil vi ikke acceptere. Og derfor vil vi kunne skabe opholdsforbud på en station, et boligområde eller andet. Bryder man forbuddet skal man straffes med 10.000 kroner. Anden gang skal man straffes med fængsel i 30 dage. Hvis en person har gæld til det offentlige, skal politiet kunne beslaglægge værdigenstande på stedet, personen stoppes. Det gælder eksempelvis smykker, tøj og elektronik.

(Plakaten er gengivet side 72 i KATALOG. RETROSPEKTIVT. WITTE TIL TIDEN 1952-2012. 202 sider i A5-format. Gennemillustreret i farver. Udgivet af Selskabet for smukkere Byfornyelse)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s