SKAL DU HAVE BANK?

Plakaten Topinvestering (70×50 cm) udkom i 1978 i Selskabet for smukkere Byfornyelses serie på Husets Forlag. Tryk: Werks Offset hhv. Lacour / Juelsminde.

I mange år er unge blevet spurgt: Hvor vil du hen uden uddannelse? Uddannelse er blevet præsenteret som investering, en højere uddannelse som topinvestering.Tidligere kunne studerende finansiere studier med banklån, men renterne var tårnhøje og bankerne krævede hurtig tilbagebetaling. Resultat: Mange studerende skulle knokle for at betale deres kæmpegæld til bankerne eller søge gældssanering.

Og studenten på billedet? Det var russeren Yuri Gagarin, den første mand i rummet, iklædt dansk studenterhue. Man kunne komme nå toppen med en uddannelse!

Ifølge Information (19.10.2020) er renten på misligholdte studielån nu over 8 %. Og det samtidig med at negative renter præger økonomien. Et ekspertudvalg er nedsat til at se på udviklingen i SU-gælden, men udvalgsarbejdet er sat i bero, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

(Plakaten er gengivet side 62 i KATALOG. RETROSPEKTIVT. WITTE TIL TIDEN 1952-2012. 202 sider i A5-format. Gennemillustreret i farver. Udgivet af Selskabet for smukkere Byfornyelse)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s