DESERTØRSANGEREN PÅ MÆRKERNE

Sangeren, forfatteren, tusindkunstneren Boris Vian ville være fyldt 100 år i år hvis ikke han var død som 39 årig. Nu findes han som frimærke i Frankrig og jeg ville have sat dem på mine postkort, men kom ikke til Frankrig i år. Men Vian lever, måske især takket være hans sang fra 1954, Desertørens Sang, som Thøger Olesen oversatte samme år. Første vers lyder:

Til Dem, hr. præsident

jeg disse ord vil skrive

som måske er naive,

men læs i allenfald.

Igen fik jeg et brev

med ordre til at stille,

men da jeg ikke ville,

jeg disse linier skrev.

Jeg tænkte ved mig selv,

det er jeg ikke nødt til,

for jeg blev ikke født til

at slå mennesker ihjel.

Så bliv nu ikke vred,

jeg har da lov at mene,

at krige er gemene,

at verden vil ha’ fred.

****

Vi skulle synge den sang meget oftere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s