TIL METTE FREDERIKSEN

Du har erklæret at være Børnenes Statsminister, og du har udtalt et Undskyld til Godhavnsdrengene.

Danske børn i lejre i Mellemøsten har krav på at komme til Danmark, og få hjælp og støtte.

Danske børns danske mødre i lejre i Mellemøsten har krav på at komme til Danmark, og få hjælp og støtte og en fair retssag, hvis de har begået forbrydelser.

Danske børns danske fædre i lejre i Mellemøsten har krav på at komme til Danmark, og få hjælp og støtte og en fair retssag, hvis de har begået forbrydelser.

Retssager føres ved uafhængige domstole; det kan være danske eller internationale domstole.

Du har erklæret at dansk statsborgerskab er noget særligt – det må også gælde for danske børn, deres danske mødre og deres danske fædre i lejre i Mellemøsten. Dansk statsborgerskab rummer en gensidighed, men gensidigheden er ikke jævnbyrdig. Danmark som stat har den usammenlignelig største magt; statsmagten begrænses dog bl.a. af grundloven, af den Europæiske Menneskeretskonvention og af retsstatslige principper samt af det globale ansvar, bl.a. at hjælpe de selvudråbte kurdiske myndigheder der ikke i længden vil være i stand til at kontrollere lejre i Mellemøsten hvor Islamisk Stat tilsyneladende udvider sin magt.

Menneskene i lejrene bliver tikkende bomber, hævder psykologer og sikkerhedseksperter. Både juridisk og sikkerhedspolitisk er det afgørende at reagere nu. Jeg har forstået at din politik styres af hensyn til vælgere der vil gøre meget for at lukke grænser og øjne. Det er dit politiske valg. Lige som det var dit valg at erklære dig som Børnenes Statsminister.

Alt har en pris. Din hidtidige tilgang er synd for børn, for mødre og fædre. Det er synd for danskere, for retssikkerheden og for sikkerheden. Jeg håber du forstår dette.

Ellers må jeg se frem til at en ny statsminister, der forhåbentlig vil holde en vigtig tale til de udstødte og sige UNDSKYLD for din politik!

Mikael Witte

PS. Plakaten BØRNELEG lavede jeg i 1979.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s