Venner! Se på Danmarkskortet: DANMAP

DANMAP er et overvågningsprogram, der blev startet i 1995 med det formål at overvåge forbruget af antibiotika i mennesker og dyr i Danmark, at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens i produktionsdyr, fødevarer og mennesker samt at undersøge sammenhængen mellem forbruget af antibiotika til dyr og mennesker og forekomsten af antibiotikaresistens blandt bakterier fra produktionsdyr, fødevarer og mennesker.

En gang årligt udarbejder DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut en rapport med nøgletal fra det foregående års overvågning. 

DANMAP er netop blevet fejret med et seminar om antibiotikaforbrug og -resistens og udgivelsen af 25-års-rapporten. Forord til årets rapport er skrevet af Københavns Universitets rektor, professor Henrik C. Wegener, der bl.a. skriver:

In 1994, data on veterinarians’ growing use of tetracycline (the ‘yellow powder’) in pig production emerged in Denmark. Niels Frimodt-Møller and I decided to initiate a comparative study on antimicrobial resistance in Salmonella Typhimurium from humans and animals. The finding of a case of human infection with a multi-resistant Salmonella in Aarhus added to the media’s attention to the link between veterinary antimicrobial usage and human health. A debate, which was not new in Denmark, thanks to Witte’s well known poster from 1978. Now we had the scientific tools to investigate the links thoroughly.

Illustreret med den engelske udgave af Danske svin-plakaten.

Rapporten findes her:

http://www.danmap.org/reports/2020

I 2018 udsendte Selskabet for smukkere Byfornyelse EN HALV MILLIARD DØDE DANSKE SVIN. OTTE ORD OM PENICILLIN. EN HØJESTERETSDOM. Bibliografi af Mikael Witte

Den udgivelse præsenteres her:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s