PUSHBACK KALENDER

Pushbacks er ifølge Amnesty International blevet en ‘de facto metode til grænsekontrol’ i Europa.

En alliance af internationale medier som tyske ARD og Der Spiegel offentliggjorde i oktober rapporter med videoer, der angiveligt viser kroatiske, rumænske og græske operatører iført masker og uniformer uden nationale kendetegn, der affyrer skud og slår mennesker under pushbacks ved EU’s ydre grænser.

‘EU-lande har endda i nogle tilfælde etableret infrastruktur – såsom nye veje – til at facilitere disse pushback-operationer, som er ulovlige ifølge EU og international lov’, skriver den uafhængige organisation Mixed Migration Center i en rapport kaldet Mixed Migration Review 2021.

Ifølge den britiske avis The Guardian har EU-lande skubbet mindst 40.000 asylansøgere ulovligt ud af europæisk territorium i løbet af 2020. En praksis, som kædes sammen med ‘flere end 2000 dødsfald’, og som er assisteret af EU’s grænseagentur, Frontex, skriver avisen.

Faktisk er Frontex tidligere på året blevet sagsøgt af et netværk af menneskerettighedsadvokater. Sagen, der er bragt til Den Europæiske Unions domstol i Luxembourg, drejer sig om fem tilfælde af pushbacks ved den græsk-tyrkiske grænse, hvor Frontex er til stede.

FAKTA: International lov

Flygtningekonventionen: Alle, der krydser en international anerkendt grænse, har ret til at søge om beskyttelse og ophold i andre lande. Lande er forpligtet til at give individuel asylbehandling.

Princip om non-refoulement:

Mennesker må ikke sendes tilbage til et land, hvor de risikerer personlig forfølgelse.

Citeret fra POLITIKEN 3. december 2021

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s